Naprostá lahůdka, kterou zná nejspíš každý, kdo byl alespoň jednou v indické restauraci.
A kupodivu to není zas tak složité ma udělání doma.
Ano, je k tomu potřeba 2 až 3 ne úplně typické suroviny, ale všechny se dají snadno sehnat na nespočetném množství eshopů za normální dostupné ceny.
Všechny ingredience nakoupíte na e-shopu www.jeztomarket.cz
Neodolatelně krémové indické máslové kuře (Butter Chicken) s kousky šťavnatého kuřete marinovaného v jogurtu a koření. Dokonale se hodí k rýži nebo plackám.
Na marinádu
- 1 kg Kuřecí prsa
- 180 g Bílý jogurt
- 4 lžičky Česnekovo-zázvorové pasty
- 2 lžičky Sůl
- 2 lžičky Garam masala
- 1 lžička Kurkuma
- 2 lžičky Kašmírské chilli ((normální také postačí))
Na omáčku a smažení
- 2 Lžíce Ghí
- 2 Lžíce Máslo
- 1 Střední Cibule
- 4 lžičky Česnekovo-zázvorové pasty
- 1 lžíce Garam masala
- 2 lžičky Kašmírské chilli
- 1 lžička Kurkuma
- 1 Lžíce Rajčatový protlak
- 400 g Krájené rajčata ((1 plechovka))
- 85 g Kešu ořechy
- 250 ml 30% smetany
- Kasoori methi ((také známé jako řecké seno nebo pískavice))
- Čerstvý koriandr
- Sůl
Klíčová slova:
Indická kuchyně, Butter Chicken, máslové kuře, garam masala, jogurtová marináda, rýže, naan, indické kari, pikantní jídlo, smetanová omáčka