Naprostá lahůdka, kterou zná nejspíš každý, kdo byl alespoň jednou v indické restauraci.
A kupodivu to není zas tak složité ma udělání doma.
Ano, je k tomu potřeba 2 až 3 ne úplně typické suroviny, ale všechny se dají snadno sehnat na nespočetném množství eshopů za normální dostupné ceny.
Všechny ingredience nakoupíte na e-shopu www.jeztomarket.cz

Butter chicken
Popis
Neodolatelně krémové indické máslové kuře (Butter Chicken) s kousky šťavnatého kuřete marinovaného v jogurtu a koření. Dokonale se hodí k rýži nebo plackám.
Ingredience
Na marinádu
Na omáčku a smažení
Postup
Video
Marinování masa
-
Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a promíchejte s jogurtem, česnekovo-zázvorovou pastou, solí, garam masalou, kurkumou a chilli. Nechte marinovat alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.
Smažení masa
-
Na pánvi rozpalte ghí, přidejte marinované maso a osmažte ho ze všech stran dozlatova. Poté maso odložte stranou.
Příprava omáčky
-
Ve stejné pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte česnekovo-zázvorovou pastu a rajčatový protlak, krátce orestujte.
-
Přilijte krájená rajčata, přidejte smetanu a kešu ořechy. Povařte 5 minut a poté rozmixujte do hladké konzistence.
-
Do omáčky vraťte osmažené kuře, osolte, promíchejte a pod pokličkou nechte probublávat 10–15 minut.
-
Na závěr přidejte kasoori methi a čerstvý koriandr.
-
Podávejte s rýží nebo indickými plackami.
Výživové údaje
Porce 4
- Množství na porci
- Kalorie 650kcal