Butter chicken

Porce: 4 Celkový čas: 3 hod 20 min Obtížnost: Středně obtížné
Indické máslové kuře (Butter Chicken) je jemně pikantní a krémový pokrm, kde se šťavnaté kuřecí maso dusí v lahodné smetanové rajčatové omáčce. Perfektní s rýží nebo indickými plackami!
pinit Zobrazit galerii 8 fotografií

Naprostá lahůdka, kterou zná nejspíš každý, kdo byl alespoň jednou v indické restauraci.

A kupodivu to není zas tak složité ma udělání doma.

Ano, je k tomu potřeba 2 až 3 ne úplně typické suroviny, ale všechny se dají snadno sehnat na nespočetném množství eshopů za normální dostupné ceny.

Všechny ingredience nakoupíte na e-shopu www.jeztomarket.cz

Obtížnost: Středně obtížné Čas na přípravu 3 hrs Čas vaření 20 mins Celkový čas 3 hod 20 min
Porce: 4 Odhadované náklady: Kč 80 Kalorie: 650
Nejlepší období: Vhodné po celý rok

Popis

Neodolatelně krémové indické máslové kuře (Butter Chicken) s kousky šťavnatého kuřete marinovaného v jogurtu a koření. Dokonale se hodí k rýži nebo plackám.

Ingredience

Na marinádu

Na omáčku a smažení

Postup

Video

Marinování masa

  1. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky a promíchejte s jogurtem, česnekovo-zázvorovou pastou, solí, garam masalou, kurkumou a chilli. Nechte marinovat alespoň 3 hodiny, ideálně přes noc.

Smažení masa

  1. Na pánvi rozpalte ghí, přidejte marinované maso a osmažte ho ze všech stran dozlatova. Poté maso odložte stranou.

Příprava omáčky

  1. Ve stejné pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte česnekovo-zázvorovou pastu a rajčatový protlak, krátce orestujte.
  2. Přilijte krájená rajčata, přidejte smetanu a kešu ořechy. Povařte 5 minut a poté rozmixujte do hladké konzistence.
  3. Do omáčky vraťte osmažené kuře, osolte, promíchejte a pod pokličkou nechte probublávat 10–15 minut.
  4. Na závěr přidejte kasoori methi a čerstvý koriandr.
  5. Podávejte s rýží nebo indickými plackami.
Výživové údaje

Porce 4


Množství na porci
Kalorie 650kcal

Klíčová slova: Indická kuchyně, Butter Chicken, máslové kuře, garam masala, jogurtová marináda, rýže, naan, indické kari, pikantní jídlo, smetanová omáčka
Receptová karta - Powered by WP Delicious
Přejít nahoru