Španělské masové koule

Španělské masové koule jsou vydatný a chutný pokrm, který potěší každého milovníka domácí kuchyně. Kombinace mletého masa, jemného koření a bylinek vytváří šťavnaté koule, které se nejprve osmaží dozlatova a poté dusí v aromatické omáčce z bílého vína a vývaru. Díky bobkovému listu získá omáčka příjemnou vůni, která se skvěle doplňuje s rýží. Tento recept je jednoduchý na přípravu, ale jeho chuť je jako z tradiční španělské domácnosti. Ideální pro rodinný oběd i večeři.

Všechny ingredience nakoupíte na e-shopu www.jeztomarket.cz

Obtížnost Středně obtížné
Čas
Čas na přípravu: 20 mins Čas vaření: 25 mins Celkový čas: 45 min
Porce 4
Odhadované náklady Kč  60
Kalorie 580
Nejlepší období Vhodné po celý rok
Strava Bez ořechů, Bez sóji
Popis

Oblíbený španělský recept na mleté masové koule, které se nejprve smaží dozlatova a poté dusí v lahodné omáčce z bílého vína a drůbežího vývaru. Podává se s rýží a zaručeně potěší celou rodinu.

Suroviny
  • 500 g Mletého masa (směs hovězího a vepřového)
  • 30 g Strouhanky
  • 50 ml Mléka
  • 1 Vejce
  • 1 lžička Sůl
  • Mletý pepř dle chuti
  • 1 lžička Sušený česnek
  • 1 lžička Sušená cibule
  • 1 Lžíce Nasekaná petrželka
  • 1 Bobkový list
  • Hladká mouka nebo kukuřičný škrob
  • 100 ml Olivový olej
  • 150 ml Bílé víno
  • 350 ml Drůbeží vývar
Pokyny
  1. Strouhanku smíchej s mlékem a nech nasáknout.
  2. Přidej maso, vejce, koření, sušený česnek, cibuli a petržel. Důkladně promíchej.
  3. Z masové směsi vytvaruj cca 15 kuliček a obal je v mouce nebo škrobu.
  4. Rozpal olej na pánvi a kuličky osmaž dozlatova. Vyjmi a odlož stranou.
  5. Do pánve nalij víno, nech odvařit 1 minutu, poté přilij vývar, osol a přiveď k varu.
  6. Vrať kuličky do pánve, přidej bobkový list a nech bez poklice vařit 15 minut, aby omáčka zhoustla.
  7. Pokud je omáčka řídká, můžeš zahustit jíškou.
  8. Podávej s rýží a užij si autentickou chuť!
Klíčová slova: španělské masové koule, mleté maso, domácí recept, masové koule s omáčkou, omáčka s vínem, večeře, oběd, recept s rýží, tradiční kuchyně, vývar, bobkový list